Openjeugdwerk

Wat is OJ?

Open Jeugdwerk Zulte-Olsene-Machelen vzw is een jonge en onafhankelijke jeugdbeweging die actief is in en rond Groot-Zulte. We zijn niet politiek of religieus gebonden en respecteren elke levensovertuiging.

Wat betekent de naam open jeugdwerk Z.O.M.?

Open

Elk kind is welkom! – Zonder uitzondering – en er is geen lidgeld of deelnameprijs te betalen. Alleen als het echt nodig is wordt er een bijdrage gevraagd (transport, verblijf…). In onze werking en gedachtegoed staan we niet alleen open voor alle mensen (jong en oud, arm en welstellend…) maar proberen we ook extra aandacht te besteden voor de meest kwetsbaren in de maatschappij. Elk kind kan dus wanneer hij of zij wilt, aansluiten bij onze jeugdvereniging. De leden hoeven geen uniform te kopen. Wij vragen enkel aan onze leden om een OJ-sjaaltje aan te doen op activiteiten, dat ze van ons hebben gekregen. Zelfs een koek en een drankje worden door ons voorzien.

Jeugdwerk

Heel ruim bekeken is onze doelgroep ‘jongeren tussen 0 en 25 jaar’. In de praktijk bereiken we voornamelijk kinderen van 6 jaar en ouder. Jeugdwerk betekent dat we ons actief willen inzetten voor jongeren en kinderen om zo te bouwen aan een verdraagzamere en meer sociale maatschappij. Meer info over onze groepen vind je op deze pagina.

Zulte - Olsene - Machelen

Onze activiteiten worden georganiseerd over de drie deelgemeenten en we nemen ook zoveel mogelijk actief deel aan aan het (jeugd)verenigingsleven in Zulte, Olsene en Machelen. Toch zijn ook leden van buiten Groot-Zulte welkom!

Welke activiteiten organiseert OJ?

Maandelijks

Iedere maand organiseren wij minstens twee activiteiten per leeftijdsgroep. Tijdens de activiteit gaat het om samen spelen, creatief zijn of sporten. Af en toe gaan we ook op verplaatsing (dropping, weekend, kamp…). Daarbij werken we meestal rond ons jaarthema. De jongste groepen spreken 2 maal per maand af, terwijl de oudere groepen 2 tot 3 keer per maand samenkomen.

We vragen telkens om op voorhand in te schrijven voor een activiteit. Dit kan je via de website of de leiding doen. Zo hebben wij een zicht op hoeveel 4-uurtjes/10-uurtjes wij moeten voorzien. Als je je vergeten bent om in te schrijven, is dit geen ramp. Je bent nog steeds welkom. Voor enkele activiteiten is het wel verplicht om in te schrijven (schaatsen, bowlen, enz..)

Jaarlijks

• OJ-weekend: Ieder jaar gaan we op weekend met alle leeftijdsgroepen. Hét ideale moment om elkaar beter te leren kennen, grotere spelen te organiseren en véél plezier te hebben.
• OJ-kamp: Tijdens de zomervakantie gaan we met de oudste leden (Kleppers & Cracks) 10 dagen op kamp. Daarbij organiseren we hele toffe activiteiten.
• Evenementen: Verder komen er nog andere jaarlijkse activiteiten zoals startactiviteit in september en kerstfeestjes in december…
Ook op gemeentelijke activiteiten kan je ons vinden: Firtelstoet, Roefel of Speelstraat, we zijn quasi altijd paraat!
Om ons programma ten volle te kunnen verwezenlijken proberen we via jaarlijks terugkerende fondsenwervingsacties inkomsten te verzamelen. Dit zijn onze valentijnsactie (“Voor een romantische Valentijn, moet je bij Open Jeugdwerk zijn”) en ons eetfestijn in april: beenhesp à volonté!

Meer info over onze evenementen kan je vinden op deze pagina.

Intern reglement

Wil je meer info over de interne werking van OJ?
Bekijk ons intern reglement met meer diepgaande info over onze organisatie hier.